perjantai 24. heinäkuuta 2015

Syksy jo mielessäin

Koskapa kunnon kesä ei tunnu tänä vuonna alkavan ollenkaan, eikä näin ollen kesävaatteita viitsi enää ommella, on hyvä alkaa jo miettiä mitä vaatetta syksyksi tarvitaan. 

Syksyksi tarvitaan ainakin paljon housuja, pitkähihaisia trikoo- ja joustofroteepaitoja, huppareita ja pipoja.

Tämä Noshin joustocollegeista ja trikoosta tehty setti valmistui ensimmäisenä paikkaamaan syksyn vaatepulaa.

Lippapipon leikkelin ihan summissa kankaanjämistä ja tulihan siitä ihan pidettävä, joskaan ei täydellinen.

Settiin kuuluu T-paita isolla mustalla tähtiapplikoinnilla.


Applikoituun tähteen sain idean hupparin tähtineppareista, joissa tähden keskellä näkyy keltaista taustaa läpi. Applikointiin tavoittelin samaa ideaa. Pesun jälkeen viiltojen reunat toivottavasti käpristyvät vielä ja taustakangas pääsee enemmän esiin.


Housuihin tein hauskat vinot leikkaukset, jolloin sain yhdistettyä niihin myös raitakangasta.

Tästä tuli kiva setti kylmempien kesäpäivien sekä syksyn touhuihin
Nyt ei muuta kuin uusia settejä työnalle.

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vauvalle perusvaatetta

Odotusajan loppuvaiheessa kun aloin katsastaa vauvanvaatevalikoimaamme, totesin, että isoveljeltä jääneet vaatteet ovat suurelta osin aivan liian poikamaisia. Oli siis tarve ommella ihania tyttömäisiä pikkuvaatteita.

Tämän setin väriyhdistelmästä pidän erityisesti ♥

Tämä setti oli kotiintulovaatteina. Vaaleanpunainen sammalpolku niin ihanaa! Siihen löytyi jemmoista sopivanväristä Hilcon raitatrikoota.

Tämän kalastaja kankaan ostin jo isosiskolle aikoinaan, mutta hänpä ehti kasvaa tästä ohi ennen kuin kangas muuttui vaatteeksi. Nyt pikkusiskon myötä kalastajat pääsivät vihdoin kesähaalariksi ja asusteiksi.

Kesäsettejä

Tässäpä muutamia kesäisiä T-paita ja shortsisettejä mitä on tullut tehtyä sekä meille että vähän muillekin. Ihana kun näitä kesävaatteita on vihdoin päästy käyttämään :)


Tämä pilvisetti on oma suosikki. Minttu ja harmaa on yhdessä niin ihanat värit ♥ Ihanan laadukas raitatrikoo on Noshilta. Shortsien joustocollege puolestaan Ainolasta

Näitä koirasettejä on myös valmistunut sekä isompaa että pienempää. Hieman huonosti erottuu, mutta pepussa on koiran häntä. 


Kaavan testauksessa syntyi myös tällainen perussetti. Tykkään kyllä tästäkin kovasti.
Vaikka näitä kesäsettejä on meillä kaapissa jo useampia niin lisää olisi tehtävä, touhukas 2-vuotias saattaa näemmä sotkea monet vaatteet päivässä

torstai 2. heinäkuuta 2015

Lahjoja


 Muutama viikko sitten kävimme juhlistamassa 2-vuotiasta ihanaa tyttöä. Lahjaksi tein sydänlaukkumekon Noshin joustocollegesta vaaleanpunaisin tehostein. 

Mekon kaveriksi innostuin vielä kokeilemaan ruusukepannan tekoa. Tein ruusukkeen rypytyslankoja käyttämällä (jotkut tekevät ilmeisesti myös framilonilla). Ruusukkeiden teko oli niin helppoa, että saatoin vähän innostua näistä :) Minulla onkin yksi idea mihin näitä seuraavaksi laitan :)

Ja koskapa tästä 2-vuotiaasta tytöstä oli juuri tullut isosisko, niin vein vauvalle myös lahjan.

Pieni tilkkupeitto käytettäväksi vaunuihin ja kaukaloon,

sekä ruokalappu ja neuvolakortinkannet.