tiistai 25. tammikuuta 2011

Kissafanille

Meillä asuu pieni kissafani, ainakin siitä päätellen, että parasta on kissaa leikkiminen ja kissat on kuulemma niin söpöjä. Inspiroiduin tästä niin kovasti, että halusin tehdä samalla idealla kissakaulahuivin. Niimpä syntyi raitainen kisu.


Materiaalina on mikrofleece, yksityiskohdat paksummasta fleecestä ja joustofroteesta. Tästä tuli kyllä ihanan ohut, joten jospa pääsisi käyttöönkin, koska paksummat kaulahuivit ahdistaa ja jää käyttämättä.


Valkoiset tassunosat tein vaan yksinkertaisena fleecestä leikaten, viikset on myös fleecestä leikattuja haituvia ja kielen jätin irralleen.

Muutamia hattuja olen myös tehnyt. Tämän tein jo useita viikkoja sitten. Materiaalina violetti ja pinkki velour.Välissä on kauttaaltaan windstopper ja vuorina fleece. Kaava on itse piirretty, yritin tehdä sellaisen, että suojaisi mahdollisimman hyvin kasvoja ja kaulaa ja onnistuinkin ihan hyvin.Tästä kuvasta näkee miten istuu päähän.

Tämän tein jo alkutalvesta Aadalle pyöräilyä varten, koska pyöräillään läpi talven ja kypärän alle tarvittiin jotain sopivaa. Tässä on joustofroteeta,fleeceä ja pulia pitämässä tuulta.

Kissafanille on jo aikaisemmin valmistunut lakki. Tämä on tehty kierrättäen eräästä vanhasta neuleesta. Tämä on jo vähän siinä ja siinä, että tykkäänkö vai alkaako olla mönkään mennyt, mutta Aada tykkää ja sehän on pääasia. Dinohattukin kelpas vaan pari viikkoa ja sitten piti saada taas tämä päähän. Korvissa on heijastinta,villalangalla tein viikset ja suun. Näkyyhän tässä ainakin itsetehty fiilis ja onhan tämä jollain tavalla ihan söpökin.

Nämä pul-hanskat tein jo syksyllä.Tuli kyllä tosi kivat ja näistä Aada tykkäs kans. Oli tarkotus tehä talviversiotkin, mutta ne on vaan jäänyt toteuttamatta.

Aivan mahtavan istuvat hanskat saa tehtyä kun ottaa kaavan suoraan lapsen kädestä.Valmiissa hanskoissa tahtoo olla aina se ongelma, että peukku on liian pitkä. Fleecestä laitoin näihin resorit, on varmaan miellyttävämmät kuin puuvillaresorit.


Ihanaa kun on taas periodin vaihtumiskohta. Sen voimalla jaksan päntätä tentteihin, että lupaan itselleni palkkioksi ompelua. Ei tästä kauaa ehdi kuitenkaan nauttia, koska uudet tehtävät pukkaa jo päälle, mutta jospa sitä jossain välissä jotain ehtisi ommellakin. On mulla kuvattunakin monia valmistuneita ompeluksia, kunhan vain saisin ne tänne laitettua. Ja yksivuotis arvontaakin pitäis suunnitella, nimittäin nyt tammikuussa blogini täyttää vuoden. Jos teillä on toiveita palkinnon suhteen, niin saa heittää ideoita :)

10 kommenttia :

 1. Hei, kestikö nuo pul-hanskat miten käytössä ? Mulla on vaipoista jääneitä pul-kankaita ties miten ja mietin näin kevään tullen, kestäisiköhän ne käytössä miten..
  Hauska idea tuo kissakaulahuivi !

  VastaaPoista
 2. Hei Tiia! Kyllä ne minusta kestivät ihan hyvin,vähän näytti olevan käytön jälkeä kun nyt kävin tarkastamassa. Mutta vettä eivät kyllä tuollaisenaan pitäneet,saumojen teippaaminen voisi auttaa asiaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että kestivät! Selasin blogiasi äkkiseltään, ihania luomuksia!
  Käy ihmeessä kurkkaamassa minun www.vinosauruss.blogspot.com jos kiinnostaa, saisi sekin lukijoita ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos!Kyllä kiinnostaa ja kävinkin heti kurkkimassa blogiasi ja lisäsin sinut listalleni :)

  VastaaPoista
 5. kiva tuo hattu, ihan kahdesta samanlaisesta kappaleestako se on tehty? tosi hyvin suojaavan mallinen..siis tuota liilaa velourhattua tarkoitan..

  VastaaPoista
 6. ihana se kissahuivi ja -hattu! ja clover kypärähattu niin suloinen...

  VastaaPoista
 7. lallatilaa:kahdesta samanlaisesta kappaleesta on tehty ja sisemmät kerrokset on vaan kypärälakin mallisia.

  kiitos kewa!

  VastaaPoista
 8. Kivoj ompeluksia.
  Dino hattu on hieno!
  Tietty jotain oma ompelemaan palkinnoks :D

  VastaaPoista
 9. Onpas kekseliäs kissahuivi. Hauskan näköinen! Ja veikeitä on kyllä muutkin ompelukset.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)