maanantai 23. tammikuuta 2012

Neulottuja

Ensinnäkin iso kiitos kaikista ihanista kommenteista joita olette jättäneet tekemästäni puusta, niitä on ollut ihana lukea :) Seuraavaksi muutamia neuleita.


Vihdoin sain toteutettua tämän monta vuotta suunnitteilla olleen lakin. Lanka on dropsin extra fine merino ja olen neulonut sen kaksinkertaisena. Lakin tein ilman valmista ohjetta, mutta se vaatikin sitten yhden melkein valmiin lakin purkamisen. Toisella yrityksellä siitä tuli kuitenkin just hyvä.

Itselle olen myös neulonut tuubimallisen huivin, tai sellainen se ainakin yritti olla. Huivista tuli liian kapea ja raskas, joten se ei asetu kaulaan nätisti. En tiedä mitä tälle tekisin. Purkaa en viitsisi, mutta toisaalta näinkään tätä ei juuri tule käytettyä. Lanka on dropsin baby merinoa.

Tässä näkyy vielä paremmin tuo kuvio. Huivin kuvion ja mallin suunnittelin itse.

Nyt minulla on puikoilla itselle sukat ja tuntuu, että nämä ovat olleet kesken jo ikuisuuden. Tämän langan nimeä en muista, enkä löytänyt enää vyötetäkään. Ensimmäistä kertaa neulon näin ohutta lankaa, että siihen tarvitaan kakkosen puikot. Ihanan ohuet sukista kyllä tulee, mutta on näissä vaan kova työ. Tykkään käyttää talvella pelkkiä villasukkia, joten tällaisille hyvin istuville on tarvetta, joten jospa nämä ennen kesää valmistuvat :)

Kaikki langat on ostettu Lumoavasta langasta.

9 kommenttia :

 1. Ihania neuleita!

  Kiva lakki tytölle, taitavasti suunniteltu! Harmi ettei tuubihuivi ollutkaan mieluinen. Voisiko sitä kuitenkin käyttää jonkun talvitakin kanssa? Upean väriset palmikkosukat puikoilla, pinnistelehän loppuun :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Paula :) Kyllä huivia voi käyttää takin kanssa, silloin se ei jää lörpsöttämään pahasti, mutta jostain syystä en oikein osaa. Ehkä mun pitää vaan opetella :)

  VastaaPoista
 3. Ihana pipo! Just jotain tommosta haluisin omallekkin tytölle, mutta ei musta kyllä oo ilman ohjeita tekemään! Taitava olet :)
  Sukista tulee ihanat, mulla on jo toista vuotta villasukka puikoilla :/ toinen sentäs on valmis.

  VastaaPoista
 4. Villasukkien langan väri on upea, en jaksais millään neuloa kakkosen puikoilla :D Mutta toki lopputulos on varmasti mitä parhain! Harmillista etei huivista tullutkaan mielesitä, tosi kivalta se näyttää kuvassa! Tyttösen lakki on tosi kivan mallinen.

  VastaaPoista
 5. Ihana pipo! Meillekin tarvittais tuommoinn, mutta ei minun taidoillani onnistu..

  VastaaPoista
 6. Kauniita neuleita! Palmikot on aina jotenkin inspiroivia...

  VastaaPoista
 7. Kaunis pipo! Itse olen tehnyt Laura-lettipipon ohjeella tällaisen http://muruni.blogspot.com/2011/03/se-on-taalla.html
  Helppo ohje on Ulla-neuleesta http://www.ullaneule.net/0107/ohjeet_lauralettipipo.html

  VastaaPoista
 8. Voi miten hyvän mallinen pipo. Kaunis!
  Nuo sukat on mahtavan väriset, tuommoiset kakkosen puikot on kyllä tosi karmeet, siis hidasta etenemistä. Tulos näyttää kyllä niin hyvältä että kannattaa kitkutella loppuun :)
  Ihana blogi, jatkan selailua!

  VastaaPoista
 9. Hienoja neulomuksia! Pitäisi vissiin itsekin taas herätellä neuleintoa - tuntuu vaan että neulomalla tulee niin hitaasti valmista;) Taitaa olla mun taidoissa vielä kehittämistä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)