sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Savan salainen ystävä

Facebookin Saumanvara ryhmässä järjestettiin äskettäin salainen vaateystävä tapahtuma. Ideana oli, että jokainen saa salaisen ystävän ja esim. lapsen tiedot ( iän, sukupuolen, vaatekoon sekä muuta kuvausta esim. lapsen mieltymyksistä) ja sen pohjalta suunnittelee ja ompelee jonkin vaatteen. Saadut vaatteet kuvattiin ja niistä sai sitten arvuutella kuka mahtoi olla tekijä. Lopuksi tietysti paljastettiin oikeat tekijät.
Sain salaiselta ystävältä tiedon vain lapsen sukupuolesta, iästä ja koosta, joten mieltymyksiä piti selvittää salapoliisityöllä. Oli tosi hauskaa tutkia salaisen ystävän blogia ja selvittää minkälaisista vaatteista he tykkäävät. Tutkiessani salaisen ystävän blogia huomasin, että hän ompelee todella paljon ja on taitava tekijä. Lähdin lopulta suunnittelemaan vaatetta sen kautta, että en halunnut käyttää samoja kaavoja mitä hänkin on jo paljon käyttänyt enkä sellaisia kankaita mistä hän on jo paljon ommellut. Huomasin myös, että blogissa ei ollut montaa applikoitua vaatetta, joten halusin ehdottomasti tehdä sellaisen. Strategiani oli siis tehdä salaiselle ystävälle jotain sellaista mitä heiltä ei ennestään löydy.
Olin juuri ostanut Metsolasta perusvärisiä joustofroteita ja niistä alkoi yhdessä muodostua kivanvärinen kokonaisuus. Hieman kyllä pelotti, että onko tämä heille mieluisen värinen, mutta päätin ottaa riskin. Perhoshihaiseen mekkoon sopi hyvin perhosapplikaatio.
Takakappaleelle vielä pieneksi yksityiskohdaksi vihreä sydän ♥ 
 Tässä vielä lähikuva taskuista.

Mekosta tuli kyllä ihana omaan makuun ja projekti oli muutenkin tosi hauska. Tällaisia juttuja lisää!

12 kommenttia :

 1. Hurjat värit mutta toimii; onnistunut suunnittelu, sommittelu ym.
  En olisi itse ehkä uskaltanut tällaista lähteä tekemään mutta tuollaisen voisin kyllä ottaa, on niin onnistunut! Hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Enpä ole itsekään tainnut aiemmin ommella yhtä hurjaa väriyhdistelmää, mutta kyllä se vain toimii :)

   Poista
 2. Onpa värikäs! Mutta toimivat yhdessä tosi hyvin. Ja ihana haaste!

  VastaaPoista
 3. Tää oli yks mun suosikeista kun noita SY-kuvia selasin. Kyllä vaan kelpais meillekin. <3

  VastaaPoista
 4. Oli munkin suosikkien joukossa, aivan ihana!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)