perjantai 11. helmikuuta 2011

Neulontaa ja jotain itselle

Nykyään ehtii neuloa vaikka mitä, nimittäin luennot on erittäin käteviä siihen tarkoitukseen :) Kunhan on vain tarpeeksi yksinkertainen malli, että pystyy keskittymään myös opetukseen. Siskolle valmistui sukat. Lankana taitaa olla ihan nalle. Keskimmäisen palmikon ohje on DROPSin sivuilta, muuten sukan malli oma sovellus.Sain mieheltäni muutamia hänen papan vanhoja kauluspaitoja, jotka olivat aika isoa kokoa. Ne olisivat menneet kirpparille, mutta minä sain idean tehdä niistä itselleni jotain. Paidat ovat sen verran hyvänkokoisia, että minulle niistä tulee vähän tunikamallisia. Valmiista paidoista tekeminen on erittäin kätevää, koska niin paljon pystyy hyödyntämään jo valmiita ompeleita. Ei tarvitse tehdä nappilistoja, eikä hihan- ja helmansuita. Olen tehnyt nämä mittaillen itseäni ja sovitellen välillä päälle. Huomasin, että hihojen saaminen nätiksi on aika hankalaa pelkästään sovittamalla, joten ehkä kannattaisi olla myös jokin kaava, josta voisi ottaa mallia.
Tähän paitaan tein röyhelöisen nappilistan. Tykkään tästä mallista tosi paljon. Onnistuin vain tekemään aavistuksen liian tiukan, mutta onneksi tätä voi kuitenkin käyttää.
Tästä toisesta minulla ei ollut niin hyvää kuvaa, mutta ehkä tästä jotain selvää saa. Tämä oli ensimmäinen harjoitus ja yksinkertaisesti vain tein muotolaskoksilla itselleni sopivan. Tämä on ihanan rento päällä.

9 kommenttia :

 1. Tulipa kivat tunikat!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Ja upeita tuunauksia :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Tosi mahtavan hienot nuo tunikat!

  VastaaPoista
 4. ihanan näköiset sukat ja kivoja noi puseros!
  Mun pitäs kans tehdä muutama vaate itselle, viel sitä inspiraatiota odotellaan :D

  VastaaPoista
 5. Upeita paita-tuunauksia. Tuo raidallinen on ihana! Teetko tutorialin? ;) Ja eikun kirpparille!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat villasukat ja tunikat!

  VastaaPoista
 7. NorppaStiina: Tarkoitatko, että juuri tuosta röyhelömallista vai yleensä tästä paitojen muokkauksesta?

  VastaaPoista
 8. Hienot! Tutorialin haluaisin minäkin, ei meinaan mitään hajua, mistä pitäisi aloittaa vastaava muokkaus. Ensimmäinen raitaversio varsinkin on tosi hyvän mallinen!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)