perjantai 13. tammikuuta 2012

Puu

Lisää tytön huoneen sisustusta.

Tänään sain viimein valmiiksi tämän tekeillä olleen puun. Olen monesti ihaillut mekkotehdas-blogissa esiteltyä puuta ja nyt kun meillä on omistusasunto, en voinut olla toteuttamatta omaa puuta. Puun rungon olen liisteröinyt seinään jämätapetista, joka on tuollaista kivaa kohopintaista, jotenkin puumaista. Lehdet ovat lidlistä ostetusta kartonkilehdestä leikattu ja kiinnitetty seinään sinitarralla. Suunnittelin aluksi, että laitan myös lehdet liisterillä, mutta päädyin siihen, että haluan tehdä puusta muokattavan vuodenaikojen mukaan. Syksyllä on ihana laitella ruskan värisiä lehtiä ja askarrella tytön kanssa vaikka sieniä mukaan.


Halusin puuhun ehdottomasti jonkinlaiset lintukoukut, jotta sinne voi ripustaa kauniita vaatteita ja koruja. Hetken googlettelun jälkeen päädyin näihin qualy sparrow koukkuihin. Näitä on ainakin valkoisella, mustalla ja ruskealla oksalla, sekä useilla erivärisillä linnuilla. Päädyin siihen, että parhaiten tähän puuhun sopii ruskealla oksalla istuva limen värinen lintu. Hetken aikaa sainkin etsiä ennen kuin löysin oikean väriset Miiulasta.

Linnut tulivat tällaisissa pahvikoteloissa, joista tuunasin linnunpöntöt puuhun lahjapaperilla päällystäen.



Aikaisemmin tekemäni sohvan olin suunnitellut puun alle. Minusta nämä sopii tosi ihanasti yhteen. Tästä tulee jotenkin sellainen satumainen puisto-fiilis mieleen.
Teeman mukaisesti sohvalle sopisi vaikka lintu ja pöllö tyynyjä.
Näin puuhun voi sitten ripustaa kauneimmat mekot roikkumaan.
Tämän mekon olen tehnyt kolmen konstin mekon kaavalla jo ennen kuin perustin tämän blogin. Tuo on kyllä kätevä kaava, koska mekko on mahtunut jo kolmen vuoden ajan tytölle, aina vaan helma lyhenee :) Kaavan leveyskään ei haittaa noin ohkasissa ja laskeutuvissa kankaissa.
Tämän lyhythihaisen neuleen neuloin viime syksynä omalle tytölle. Pääntie taisi vähän venähtää höyryttäessä ja kapeampikin tämä olisi voinut olla, mutta muuten tästä tuli ihan kiva. Langat olen ostanut ihanasta Oululaisesta lankakaupasta nimeltään Lumoava lanka. Sieltä saa vaikka minkälaisia ihania laatulankoja ja mukavaa palvelua. Ohje on dropsin poikittain neulottu pitsineuleliivi, jota en kyllä ihan tarkasti noudattanut. En myöskään osannut tehdä ohjeessa olevaa pitsikuviota, joten tein sitten omanlaisen.

Näiden kuvien myötä toivotan oikein mukavaa ja inspiroivaa viikonloppua!

21 kommenttia :

  1. Upea puu ja veikeät nuo lintukoukut. Sopivat kuin nenä päähän tuohon puuhun.
    Mun alkaa tehdä mieli tuollaista puuta. Niin monta ihanaa toteutusta olen jo nähnyt. No ehkä tuonne yläkertaan kunhan se joskus valmistuu.... :-)

    VastaaPoista
  2. tosi ihana ja nuo koukut sopii kyllä kun nappi silmään, hyvä löytö

    VastaaPoista
  3. Mulla on ollut kans mielessä jonkinmoisen satupuun rakentaminen lastenhuoneen vihreälle seinälle. Mistä tuo ruskea tapetti on? Tosi hyvä idea laittaa lehdet sinitarralla niin niitä tosiaan voi vaihdella. Itse haluaisin puuhun pöllöjä istumaan ja jonkinmoiset koukut ois kans kivat.

    VastaaPoista
  4. kyllä on kaunis!!! olet taitava kun mikä!!!

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömän kaunis puu koukkuineen päivineen!!!

    VastaaPoista
  6. Mitä tästä voi muuta sanoa, kuin että upea!!!

    VastaaPoista
  7. Ihana puu!
    Antaiskohan meidän vuokraemäntä luvan moisen askarteluun tyttöjen huoneeseen?

    VastaaPoista
  8. voi apua kuinka kaunis puu! minäkin haluan! paitsi, että ensin pitäisi haluta se oma asunto, ei viitsi tätä vuokrakoppia enempiä sisustella...

    VastaaPoista
  9. Ihana puu! Mukavaa viikonloppua sinnekin :)

    VastaaPoista
  10. Alan olemaan aika kade neidin huoneelle!

    VastaaPoista
  11. Tosi kaunis puu ja loistava idea! Erinomainen syy tehdä mekkoja lisää :D meidänkin neidit varmasti tykkäisivät...

    VastaaPoista
  12. Tämä puu on ihan mahtava. :) Nuo naulakot ovat niin hauska idea. Blogissani on sinulle tunnustus. :)

    VastaaPoista
  13. Yhdyn edellisiin... Todella kaunis puu ja muutenkin ihania töitä olet tehnyt!

    VastaaPoista
  14. Kiva idea, ja aivan mahtavan upea tulos!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)