tiistai 22. maaliskuuta 2011

Lahjoja

Hiihtolomalla käytiin Etelä-Suomessa tuttujen luona kyläilemässä ja jotain tuli tehtyä viemisiksi.

Tein ystäväni tytölle hernepusseja, joissa lukee hänen nimensä ja niille säilytyspussin. Moni varmaan hoksaa, että idea on peräisin Lapinkalta.

Kehittelin ideaa kuitenkin niin, että tein hernepusseihin erilliset päälliset jolloin ne voi pestä helposti koneessa. Hyvin nämä tuntui toimivan ja hernepussit pysyi taskujen sisällä.


Pääsimme myös moikkaamaan ystäväni vastasyntynyttä vauvaa. Aina se on yhtä ihmeellistä kuinka pieniä ne vauvat on ja niin kertakaikkisen suloisia :) Tein lahjaksi pienen setin ja olipa kyllä ihana ommella vauvanvaatteita, niitä ei turhan usein tuu tehtyä. Body on tehty omalla kaavalla. Oman lapsen vauva-aikaan ei vielä ollut näitä kietaisubodeja, mutta nykyään niitä taitaa olla joka kaupassa. Tein hihansuihin resorit, jotka voi kääntää käsien suojaksi, jotta pieni ei raapisi itseään, mutta saattaapi olla niin, että sitten kun tämä body on sopiva, niin sitä ominaisuutta ei enään tarvita. Kokona tässä on 62.


Haalareissa lähtökohtana on mustikkahaalarit, joita olen sitten muokannut omanlaiseksi. Näihin haalareihin en ole ihan niin tyytyväinen. Varsinkin pääntie jäi liian löysäksi ja aaltoilee takaa. Kokona näissäkin 62, mutta aika isolta näyttää. Haalareiden materiaali on velouria.


Lahjaksi meni myös pul kankaasta tehty ruokalappu. Jostain sain päähäni idean tehdä sen kaksipuoleisena.


Tein tällaisen harjoitusasun ennen varsinaista lahjaa, koska en uskaltanut kokeilla uusia malleja ja työtapoja suoraan kalliisiin kankaisiin. Ja olipa kyllä hyvä, että tein nämä. Huomasin, että KAM-nepit on liian isoja vauvanvaatteisiin ja toisaalta taas pienemmät KAM-nepparit ei tahdo pysyä yhtään paksummassa kohdassa. Haalarin etukappaleista tuli epäsuhtaiset, saa olla tarkkana, että kantatessa venyttää kumpaakin puolta yhtä paljon. Bodyn käännettävät resorit oli myös tässä versiossa turhan naftit. Kyllä tämä asu kuitenkin omaan käyttöön kelpaa, muutenkin tykkään tästä asusta ulkonäöllisesti.

20 kommenttia :

 1. Voi kuinka ihanan värikkaitä nuo hernepussit ovat! Ja kauniita vaatteita. Tuo body on varsinkin todella suloinen.

  VastaaPoista
 2. Ihania!! Miten nuo pienet vaatteet voikaan olla niin suloisia :)

  VastaaPoista
 3. Kiva idea hernepussin erilliset päällykset ja lahjat ovat ihanat!!! Siisti työnjälki kaikissa!

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja olet tehnyt. Minustakin nuo "pestävät" hernepussit ovat hyvä keksintö ja tuo body+haalarit on tosi suloinen.

  VastaaPoista
 5. Ihania ompeluksia! Hernepussit on ihanan värikkäitä ja tosiaan hyvin ideoitu tuo pestävyys! On pitänyt itsellekin niitä tehdä, mutta homma on vielä siirtynyt, kun kaikki menee vielä suuhun. =)

  VastaaPoista
 6. Suloisia vaatteita ja söpöt hernepussit :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja nuo hernepussit! Näinkin niitä jo Lapinkan ja monien muidenkin blogeissa. Ja tosi suloisen setin sai ystäväsi vauva. Tykkään kovasti, kun sun käsityöt on paitsi nättejä ja taitavasti ommeltuja, myös hyvin käytännöllisiä.

  VastaaPoista
 8. Ihania. Tuo sydänsetti varsinkin aivan suloinen.

  VastaaPoista
 9. Oi oi oi ku ihania vauvan vaatteita!!!!!!
  Jes, minäki pääsen tekeen, ku siskolle syntyi pieni prinsessa :)

  Ja toi pestävät hernepussit laitetaan täällä kyllä ehdottomasti korvan taakse! Hieno idea!

  VastaaPoista
 10. Hyvä idea tuo pestävä päällinen hernepussiin. Ja voi miten ihana sydänsetti pikkuiselle. ei siinä että harjoituskappaleetkin näyttää kivoilta. Ja ruokalappu on hauska!

  VastaaPoista
 11. täällähän on vaikka mitä hienoa taas ommeltu! Noi hernepussit on kyllä hienot, pitänee itsekkin tehdä joskus vastaavat..ja niin suloisia pieniä vaatteita :)

  VastaaPoista
 12. Mahtava uusi blogituttavuus :D Laitan linkin omaaan blogiin :)

  VastaaPoista
 13. On kyllä hienoja ompeluksia. Hernepusseissakin hyvä idea :)

  VastaaPoista
 14. Kiva idea tuo hernepussijutska. Muuteki kaikkea ihanaa taas! :)

  VastaaPoista
 15. Oohh!! Kyllä!! Upeasti "jatkojalostettu" hernepussi-idea! YESSS!!!! Ja tuo sydänbody.. i-ha-na!

  VastaaPoista
 16. Supersöpö lahja!!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!:)